Кремъл отхвърли описанието на Германия от американския президент Доналд

...
  Кремъл отхвърли описанието на Германия от американския президент Доналд
Коментари Харесай

Кремъл отправи тежки обвинения към Тръмп

 

Кремъл отхвърли описанието на Германия от американския президент Доналд Тръмп, който я назова „ заложница “ на Русия - поради енергийната взаимозависимост. Според Москва неговият коментар е част от акцията на Съединени американски щати за принуждаване на Европа да купува американски енергийни доставки, написа The Moscow Times.

Тръмп съобщи по време на срещата на върха на НАТО в Брюксел, че не е вярно Германия да поддържа построяването на водопровод в Балтийско море на стойност 11 милиарда $, който ще доставя даже повече съветски газ, до момента в който в това време не може да покрие заложените разноски за защита на НАТО.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че коментарът на американския президент маркира ескалацията на акция на Съединени американски щати, която цели да ограничи съветските доставки на газ към Европа за сметка на американския енергиен бранш.

„ Колкото до зависимостта на Германия (от Русия) като огромен покупател на газ, ние не можем да се съгласим с изказванието “, съобщи Песков пред публицисти. Само след дни американският президент Доналд Тръмп ще се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин в Хелзинки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР